SARSUELA “ESCENES DOLCES I AIGUARDENTS …AL PARQUE”

La Sarsuela “Escenes dolces i aiguardents…al Parque” és una adaptació de la sarsuela “Agua, azucarillos y aguardiente”, que va ser estrenada el 23 de juny de 1897 al Teatre Apolo de Madrid. El llibret és de Miguel Ramos Carrión i la partitura de Federico Chueca.

En realitat, aquesta sarsuela sense un argument ben definit, no pretén altra cosa que plantejar una sèrie d’escenes populars desenvolupades en aquell temps, en les quals apareixen diversos personatges, individuals i col•lectius, que protagonitzen balls com el conegut preludi, el cor dels “barquilleros”, el vals, la masurca i d’altres, juntament amb escenes teatrals de la vida quotidiana.

La sarsuela “Escenes dolces i aiguardents… al Parque” recrea en la primera part a la senyoreta Pita, una poeta cursi, que vol “pescar” al finolis Serafí, sota la supervisió de la mare d’aquesta. La segona part es desenvolupa al Parque d’Amposta, on podem gaudir de diversos personatges com són els xiquets jugant al recent estrenat parc de la ciutat, acompanyats de les seves mainaderes, dos xafarderes i els nuvis d’aquestes, el cobrador, l’arribada dels “barquilleros”,  els guàrdies, etc., que es veuen embolicats amb una sèrie d’enrenous divertits propis dels primers anys del segle XX.

 

Passis:
Dissabte 14 i diumenge 15, a les 19.30 h.
Teatre-auditori La Lira Ampostina

Durada: 80 m.
Aforament: 500 persones.
Preu: 5 €.Guió adaptat: Estela Ferré.

Direcció teatral: Estela Ferré i M. Carme de Francisco.

Direcció de dansa: Jacqueline Biosca.

Direcció escenogràfica: Maria Pons.

Tècnics il•luminació i so: Musics & Classics.

Cos de ball: alumnes del taller de balls de principis del segle XX, de l’escola Jacqueline Biosca, inclòs dins el programa “Tallers per a la Festa”.

Actors: alumnes dels tallers de teatre de la sarsuela, inclosos dins el programa “Tallers per a la Festa”.