Els oficis antics

Des de demostracions d’oficis tradicionals en el marc del Mercat d’Època, la projecció de càpsules audiovisuals d’oficis antics o diversos tallers preparatoris de la Festa, posen en valor els oficis antics i tradicionals de la Festa. 

oficis antics festa del mercat a la placa amposta 2018 

Activitats

Demostració d’oficis tradicionals amb el mercat d’època

Els oficis representats són molt diversos: fusters; sabaters i artesans del cuir, terrissaires, basters, ferrerforjador, artesans de la pauma i altres fibres vegetals; joiers, vitraller, forners i pastissers, carnissers i xarcuters, barbers, restauradors, arts gràfiques, robes i complements de vestit tradicional 

Entrada de bicicletes antigues pel Pont Penjant i vermouth

Concentració amb tots aquells que vestits d’època vinguin amb bicicletes antigues per anar a fer un vermouth i la posterior visita a l’exposició de bicicletes d’oficis antics i les càpsules audiovisuals de Delta Produccions a l’Oficina de Turisme (Antic Escorxador).

Data:

Diumenge 20 de maig a les 10:30h

Lloc:

Pont Penjant - Carrers del Nucli Antic - Tavernes i Oficina de Turisme

Durada:

3 h

Edat recomandada

Per a tots els públics

Preu:

Gratuït

Organitza:

Ajuntament d’Amposta

Exposició de bicicletes antigues d’oficines.

Exposició de Bicicletes antigues d’oficis i projecció Càpsules Audiovisuals d’oficis antics de les Terres de l’Ebre a càrrec de Delta Produccions.

Data:

Del 16 de maig al 5 de juny

Horari:

Tots els dies de 9:30 a 13:30h

Taller d’Indumentària tradicional

El Taller d’indumentària tradicional de la Festa del Mercat a la Plaça iniciat fa nou edicions va començar el passat mes de febrer als baixos de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó. Durant aquests deu anys s’han anat dissenyant i confeccionant nombroses peces d’ indumentària femenina, masculina i infantil, relacionades amb el món del treball (de camp, botiguers, agutzils, etc.) i també roba de mudar i altres peces pròpies de l’època. El taller l’ha conduït Marina Vives. Vestim-nos d’època!

Taller de pintat de terres amb patrons de paviment hidràulic

Taller de pintat de terres amb patrons de paviments hidràulic de principis de segle XX impartit per Javier de la Riba a l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta per a la X Festa del Mercat a la Plaça. Presentació de la tècnica i intervenció pràctica al terra d’un pont. Mitjançant plantilles de l’artista visual català basades en rajoles hidràuliques clàssiques, convertiran un lloc de pas en un lloc d’estada.

Cercar

Segueix la Festa!