La vuitena edició de la Festa del Mercat ja té cartell

La vuitena Festa del Mercat a la Plaça, que serà del 13 al 15 de maig, ja té cartell. Aquest matí, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Cultura, Inés Martí, i el director de la Festa, Jordi Príncep, ha presentat la nova imatge i ha avançat algunes de les grans novetats d'enguany, entre elles el canvi de dia de la inauguració. "Fins ara, el pregó s'havia fet en dissabte al migdia, en aquesta vuitena edició, apostem perquè la inauguració siga divendres a la tarda", ha avançat Tomàs, tot recordant que era una de les reivindicacions del grup municipal d'Esquerra d'Amposta (EA).

L'alcalde d'Amposta també ha aprofitat la roda de premsa per insistir en la voluntat que la Festa del Mercat es consolide com un pol d'atracció de gent de fora de la ciutat, "com tot allò que estem impulsant des del govern". "No volem que siga un esdeveniment endogàmic, sinó una eina excel·lent per potenciar la ciutat a l'exterior", ha defensat Tomàs.

Per això mateix, enguany s'ha apostat per la participació en fires. Segons ha detallat la regidora de Cultura, la Festa del Mercat ha estat present, a través de la regidoria de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, al Saló de Turisme de Barcelona. "També participarem amb materials de la festa a ExpoEbre i a la Fira Modernista de Terrassa", ha afegit.

Tant l'alcalde com la regidora han assenyalat que enguany, amb la voluntat de professionalitzar la Festa, es compta amb la figura del director, encarregat de coordinar, juntament amb els tècnics de l'àrea de Cultura, tots els detalls organitzatius. Jordi Príncep, director de l'Escola d'Art i Circ d'Amposta (EtcA), ocupa aquest càrrec i ha sigut l'encarregat de presentar els detalls del cartell. "Reflecteix els principals trets identitaris de la festa: música, tradicions, espectacles, gastronomia i cultura popular al carrer", ha assenyalat, tot afegint que s'ha incorporat l'eslògan 'Tradició i cultura ebrenques a principis de segle XX'. Príncep també ha explicat que enguany, la navegació fluvial (en motiu del centenari del vapor Anita) serà l'eix vertebrador de la Festa, on també hi haurà presència del centenari de la Lira Ampostina.  

 

cartell_2016_final_v4.jpg

Cercar

Segueix la Festa!