La Festa del Mercat compleix deu anys

Presentat el cartell de la desena edició de la Festa del Mercat, inspirat amb l’estil modernista, i que té la dona ampostina com a eix central.

La Festa del Mercat a la Plaça arribarà enguany a la seua desena edició. Serà del 17 al 20 de maig. Una efemèride que l’Ajuntament d’Amposta vol commemorar amb dos actes destacats: el pregó inaugural a càrrec de la que va ser regidora de Cultura quan es va crear la Festa, Mar Panisello, i una rua final on desfilaran tots els personatges que durant aquests anys han ajudat a recrear la festa. Així ho ha avançat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, en la roda de premsa de presentació del cartell d’aquesta desena edició, obra del jove dissenyador ampostí Adrià Merín i que torna a apostar per una estètica modernista.

"Mar Panisello va ser una persona que va treballar molt activament per fer realitat aquesta festa de recreació històrica, que deu anys després ja s’ha consolidat dins el calendari català, aconseguint també la implicació social de tot el poble i creiem que, coincidint amb el desè aniversari, és bon moment per fer-li aquest reconeixement", ha explicat Tomàs, tot assenyalant que serà ella l’encarregada de representar el personatge que pronunciarà el pregó inaugural. Sobre la rua final, l’alcalde ha avançat que recorrerà diversos carrers del municipi i que es vol aconseguir que participen "al major número possible de personatges que al llarg de tots aquests anys han fet possible la Festa.

Promoció exterior

La regidora de Cultura, Inés Martí, ha volgut destacar l’esforç de promoció exterior de la Festa que s’està fent juntament amb la regidoria de Turisme, Fires i Promoció Exterior. En aquest sentit ha detallat la presència de la Festa a esdeveniments firals que tindran lloc el proper mes com la fira B-Travel a Barcelona, el Mercat d’Escapades, també a Barcelona o la Fira Modernista de Terrassa. "Enguany, a més, farem una acció a peu de carrer a Barcelona", ha avançat al regidora. "Així, el 14 d’abril traslladarem unes 150 persones que recrearan l’essència de la Festa a la capital catalana", ha dit Martí. "La nostra intenció era fer-ho al voltant del Parc de la Ciutadella, però estem pendents que l’Ajuntament de Barcelona ens confirmi exactament la ubicació on ho podrem fer", ha acabat.

El cartell

Quant al cartell que avui s’ha donat a conèixer, està protagonitzat per una figura femenina, en aquest cas, de cos sencer i amb una posició frontal que vol representar la Festa del Mercat a la Plaça. "És la Festa personalitzada", ha explicat el seu dissenyador, tot afegint que té elements com la toqueta o el pentinat que recorden a les dones ampostines del segle XX. "La resta d’elements, molt cuidats, també han sigut escollits perquè la seva simbologia", ha dit Merín. Així, la cistella que aguanta aquesta dona té productes de l’horta ampostina que a més "volen evocar, de forma poètica, els fruits recollits després de nou edicions sembrant". "La fertilitat i l’acte de celebració per la bona collita també ve representat per la vegetació que floreix al voltant de la musa amb diferents elements característics de l’ecosistema de les nostres terres", ha afegit el dissenyador, tot detallant que s’hi veuen els lliris grocs que hi ha les sèquies, els lliris blancs de les platges, la flor dels ametller o l’aloc de la ribera.

Es pot veure tot el vídeo del procés creatiu del cartell en aquest enllaç.

cartell publicitat festa del mercat amposta 2018