Lo Passeig, amb més de 700 participants, i un emotiu piromusical tanquen la X Festa del Mercat

  • 24 de maig de 2018

Adam Tomàs: “La promoció exterior dels últims tres anys dona els seus fruits; l’afluència de gent d’aquesta desena edició ha estat molt elevada”

balanc de la festa del mercat a la placa amposta 2018Amposta, 20 de maig.- La desena edició de la Festa del Mercat a la Plaça va acomiadar-se diumenge 20 de maig amb un emotiu piromusical dedicat als deu anys de la Festa i després que els més de 700 participants desfilessin pels carrers cèntrics de la ciutat dins d’una de les novetats d’aquesta edició, Lo Passeig. “Amb aquesta desena edició hem demostrat que tenim una Festa absolutament consolidada”, deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, en un primer balanç diumenge al vespre, en el qual va posar èmfasi amb l’afluència de gent, “superior a la d’altres edicions”, i el volum de vendes de parades i tavernes. “Algunes tavernes ens han comentat que ja van treballar intensament des de divendres nit, quan en anteriors edicions era un dia que no se servien sopars”, assegurava Tomàs.

“Aquest increment de visitants no és fruit de la casualitat”, deia l’alcalde, “sinó que és fruit del treball de promoció a l’exterior que s’ha fet durant les últimes tres edicions”. “Hem anat a fires del sector turístic, com B-Travel, o altres festes de recreació històrica de la mateixa època com les de Terrassa o Carcaixent”, afegia la regidora d’Ensenyament i Cultura, Inés Martí, “i això ha fet que gent interessada amb aquest tipus d’esdeveniment hagin conegut la Festa”. “També s’ha apostat per fer publicitat directa als hotels de la zona”, afegia. Segons la regidora, en aquesta edició hi hagut visitants d’arreu de les Terres de l’Ebre i del conjunt del país, però també del País Valencià i les Illes Balears i, fins i tot, de França. Enguany, a més, també es va habilitar una zona per a autocaravanes a l’exterior del pavelló firal. “Han vingut prop de 200 caravanes, amb tots els visitants que això implica”, afegia l’alcalde.

“Enguany, per primer cop, també tindrem dades quantitatives ja que hi ha una empresa realitzant un estudi de l’impacte socioeconòmic de la Festa”, afegeix Tomàs.

Una festa de participació ciutadana

Enguany, i en el marc del desè aniversari, diumenge la tarda una gran rua amb més de 700 persones, representant els grups i entitats que durant els deu anys han participat a la Festa, van recórrer els carrers de la ciutat en un acte que volia ser d’homenatge a tots els que han fet gran la festa durant aquesta dècada. “No hem d’oblidar que l’èxit de la Festa és fruit al fet que tota una ciutadania es bolca a fer-la gran”, deien tant l’alcalde com la regidora i també el director artístic de la Festa, Jordi Príncep. En aquest sentit, van voler agrair la implicació de totes aquestes entitats i persones a títol individual, així com també a totes les àrees de l’Ajuntament que s’impliquen en l’organització de la Festa.
L’onzena edició de la Festa del Mercat serà del 17 al 19 de maig.

Festa del Mercat a la Plaça

Dj. 16 a dg. 19 de maig de 2024

Amposta

Casc antic Amposta

Vine a la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta i gaudeix de tots els esdeveniments!