La música, eix de l’11a edició

presentacio cartell festa del mercat a la placa amposta 2019La música, i especialment la música de banda, serà la protagonista de l’onzena edició de la Festa del Mercat a la Plaça, que tindrà lloc del 17 al 19 de maig a la capital del Montsià. I és que aquest 2019 es compleixen cent anys que Joan Suñé Masià, conegut com el Mestre Suñé, va composar l’himne Oh! Amposta. És per això que les dues entitats musicals de la ciutat tindran enguany un paper destacat a la Festa.

El primer element que mostra aquesta importància és el cartell. Centrat enguany en una escena costumista, "típica de cartells modernistes del segle XX, sobretot de l’entorn parisenc i català, amb autors com Toulouse Lautrec o Ramon Casas", en paraules del dissenyador, representa un assaig dins al teatre Tívoli, un local mític de principis de segle XX, amb Sunyé assegut amb les partitures de l’himne Oh! Amposta a les mans, mentre dirigeix una petita coral amb la seva banda. "Allunyats i en primer pla tenim a la musa que representa la Festa i la inspiració i a un músic assajant la seva part amb un instrument molt representatiu de les bandes i de l’època, la trompeta", exposa Merín, tot afegint: "Ell va vestit amb les seves millors gales, l’uniforme militar que vestien els músics de les bandes quan aquestes ja estaven consolidades".

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta va aprofitar la presentació del cartell per posar en valor el paper de les dues bandes de música centenàries, que han esdevingut un pilar fonamental en la dinamització cultural de la ciutat. Tomàs també ha volgut posar en valor la importància de treballar per la imatge de la Festa. "És un dels principals reclams perquè molta gent s’interessi per venir a la Festa", va acabar.

cartell xi festa del mercat a la placa amposta 2019