Demostracions pròpies del S. XX

Del 17 al 19 de maig, el nucli antic d’Amposta es converteix en una demostració de la vida social i cultural de fa cent anys. És per homenatjar i reproduir aquells temps que els carrers es converteixen en el Mercat d’Època, una recreació de les parades del mercat de primers del segle passat, que alhora també són el centre neuràlgic de la Festa del Mercat. Amb més de 90 parades de gastronomia, artesania, tallers d’oficis i productes naturals, els carrers de la part més antiga d’Amposta seran tots ells una constant demostració.

Data:

Divendres 17 de maig de 17 a 23 hores

Dissabte 18 de maig de 10.30 a 24 hores

Diumenge 19 de maig de 10.30 a 24 hores

Lloc:

Carrers del Nucli Antic

Recomanat per a:

Tots els públics

demostracions mercat festa del mercat a la placa amposta 2019

Exhibició de morra i partides obertes

La morra és un joc que consisteix a encertar el nombre de dits mostrats entre dos jugadors. Es tracta d’un joc de societat molt conegut des de l’antiguitat en diversos països, i que pot procedir del costum de contar amb els dits.

Data:

Dissabte 18 de maig a les 17 hores

Lloc:

C/Corsini ,39

Organitza:

Morràpita i Taverna Somriu

Preu:

Gratuït

Actuació de cant amb Clara Salvadó

Una de les referents de la cultura ampostina i propietària de la mítica llibreria «La Gavina», Clara Salvadó, ens oferirà un recital poètic i musical amb un repertori de peces cantades que amenitzaran la Taverna.

Data:

Dissabte 18 i diumenge 19 de maig a les 19.30 hores

Lloc:

C/Corsini, 65

Durada:

30 min.

Organitza:

Taverna de la Conxa de la Llet

Preu:

Gratuït

La Moixiganga

La Moixiganga, també coneguda com el «ball dels valencians», és una dansa d’origen pagà que amb el temps es va integrar en manifestacions religioses. Durant segles, va estar molt present als pobles tant valencians com catalans. Consistent en l’execució de diversos balls, sol acabar amb la formació d’una torre humana. Diuen que aquesta dansa data del segle XV, i en aquesta edició de la Festa del Mercat la recrearan la colla dels Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Data:

Dissabte 19 de maig a les 11 hores

Lloc:

Pl. Ramon Berenguer IV

Durada:

45 min.

Preu:

Gratuït

Cercar

Segueix la Festa!