Ambient d’època i tradicions

Els carrers d’Amposta retrocedeixen en el temps per inundar-se de les tradicions i costums de fa cent anys. Des del ball a la plaça de l’Aube, les cançons, els jocs al carrer o les tertúlies a la barberia de Garriga, tot torna, per uns dies, a ser com abans. Fins i tot part de l’arquitectura del nucli antic ens farà recordar aquells temps, ja que durant la Festa es podrà accedir a l’antic edifici de «les Monges» i, a més, les tavernes, fondes i restaurants recrearan tertúlies i disposaran de plats típics del S. XX.

 

Ball a la plaça de l’Aube

Diuen que una riuada va arrossegar un gran Aube fins a la plaça on abans es feia mercat, i que allí mateix l’arbre va fer arrel i va viure un temps, per això des de llavors s’ha dit la plaça de l’Aube. També coneguda com la plaça de Fidel, aquest espai ha estat sempre ambientat de festa i de ball popular. Unes tradicions que ara es recuperen per la Festa del Mercat a la Plaça amb un taller obert al públic on es practicaran coreografies i passos de ball a partir de músiques i estils del segle XX.

Data:

Dissabte 18 de maig a les 18 h

Lloc:

Plaça de l’Aube

Durada:

1 hora

Preu:

Gratuït

Recomanat per a:

Tots els públics

Organitza:

Taverna del Ballarí i Quick Dance

tradicions ball festa del mercat a la placa amposta 2019

Jocs tradicionals

A què vols jugar? A bous, curses de sacs, al mocadoret, la corretgeta, a saltar la corda, al joc de la cadira, a birles, a la morra... i així a una infinitat de jocs més amb els quals els nostres avantpassats s’ho passaven la mar de bé. Si vols descobrir com es jugava a algun d’aquests jocs amb història, vine a veure les exhibicions que faran els alumnes de les escoles d’Amposta.

 

Data:

Dissabte 18 de maig a les 10.30 h

Lloc:

Plaça Ramon Berenguer IV

Durada:

2 hores i 30 minuts

Preu:

Gratuït

Recomanat per a:

Tots els públics

Tertúlies a la Barberia de Garriga

 

Als clients de la barberia de Garriga els agrada molt fer petar la xerrada, i més quan se troben amb els seus amics a la barberia. Allí parlaran sobre música, festes, futbol, obres, i temes de la vida quotidiana de l’Amposta de principis de segle.

 

Data:

Dissabte 18 de maig a les 19 h

Diumenge 19 de maig a les 13.15 h

Lloc:

C/Major, 13

Durada:

30 min

Preu:

Gratuït

Protagonitzen:

Clients de la barberia i tertulians d’Amposta Ràdio

 tradicions barberia garriga festa del mercat a la placa amposta 2019

 

Portes obertes a l’antic col·legi de les Monges

L’antic col·legi de «les Monges», declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) obre les seves portes perquè les persones que vulguin puguin entrar al pati i rememorar records d’infantesa. Vine i escriu les vivències que vas passar a l’edifici!

Data:

Divendres 17 de maig de 18 a 21 h

Dissabte 18 de maig d’11 a 14 h i de 16 a 21 h

Diumenge 19 de maig d’11 a 14 i de 16 a 21 h

Lloc:

C/Tarragona, 17

Preu:

Gratuït

 ambient diari festa del mercat a la placa amposta 2019 pag 16

POSAR PÀG. 16 DE LA REVISTA DEL MERCAT «AMBIENT D’ÈPOCA I TRADICIONS»