Espectacle de sarsuela "La Revoltosa" (2013)

sarsuela-la-revoltosaEl dissabte 18 i el diumenfe 19 de maig a les 19h a la Lira Ampostina, espectacle de Sarsuela amb "La Revoltosa"
 
L’obra és una adaptació de la sarsuela “la Revoltosa” i es desenvolupa en un pati  de veïns. Felipe, un veí del pati, presumeix de ser l’únic que resisteix els encants de Mari Pepa, malgrat que està totalment enamorat  de ella. Igualment Mari Pepa sent cels quan veu a Felipe amb dos dones que l’acompanyen i encara que els dos estan enamorats mútuament simulen un despreci que no s’entén. Fins que un dia, tots els veïns marxen de verbena, i es queden sols Mari Pepa i Felipe
 
La sarsuela, d’un sol acte, reuneix actuacions de ball i teatre, adaptades i dirigides per Jacqueline Biosca. L’escenografia està realitzada per Maria Pons, estudi taller d’espais L’efímera, i els equips tècnics de llum i so a càrrec de Musics & Classics. 
“La Revoltosa”, amb llibret de José López Silva i Carlos Fernández Shaw amb música composta pel mestre Ruperto Chapi. Va ser representada per primera vegada el 25 de novembre del 1897 al Teatre Apolo de Madrid. Considerada com una de les obres més célebres del “género chico”, és una de les peces fonamentals on s’aprecia la mestria del llibret i de la música.
A càrrec de les alumnes del taller de balls de principis del segle XX, dels alumnes del taller de teatre de la sarsuela i d'alumnes de l'Escola de Dansa Jacqueline Biosca.