La gastronomia i els productes del Delta de l'Ebre

La Festa del Mercat a la Plaça també és un excel·lent moment per gaudir de la rica gastronomia del Delta de l’Ebre. El visitant té diferents possibilitats: des de les tavernes i fondes de la Festa, situades a peu de carrer i enmig del bullici de gent; els restaurants i bars, que dissenyen menús especials dins de les VII Jornades Gastronòmiques o el Mercat Municipal, que el primer dia de Festa prepara tapes especials i d’època. Destaca també l’activitat de ‘L’últim sopar a les fosques’, del dijous 17, per reviure com es menjava abans que arribés la llum elèctrica.

la gastronomia i productes festa del mercat a la placa amposta 2018

Subhasta i venda de peix del Port de Sant Carles de la Ràpita – Orígens

Escenificació que recrea l’arribada del peix provinent del Port de la Ràpita i la posterior Subhasta a la antiga vora del Riu Ebre. Orígens és la reivindicació del passat més recent de la Ràpita posat en valor, reviscut i interpretat per la ciutadania. El fet rapitenc explicat pels rapitencs a locals i forans.

Data:

Dissabte 19 de maig a les 13:30h

Lloc:

Plaça del Poadó

Durada:

1h

Edat recomanada:

Per a tots els públics

Preu:

Gratuït (Es vendrà peix fresc de la mar de l’Ebre)

Organitza:

Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita - Festa Orígens

Exposició "Els paisatges a la taula"

Dates:

Del 2 de març al 20 de maig de 2018

Lloc:

Sala d’exposicions temporals del Museu de les Terres de l’Ebre

Organitza:

Museu de les Terres de l’Ebre i Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya

Tavernes i Fondes de la Festa

Taller de gastronomia i cuina tradicional

Després d’altres tallers relacionats amb la gastronomia i la cuina tradicional d’Amposta i les Terres de l’Ebre realitzats en edicions anteriors de la Festa del Mercat, enguany, es fa un taller conduït per l’Associació de Venedors del Mercat amb Clara Lor a partir de la recepta del nostre territori “L’Arròs, col, fesols i figues a la paella”. Els taller va tenir lloc a l’espai Ebre KM0 de l’Oficina de Turisme d’Amposta. Mengeu-vos la Festa!