La fira d'artesania i el comerç

El Mercat d’època és un dels eixos de la Festa. Recrea les parades ambulants del mercat de primers de segle XX. S'agrupen al carrer Major, plaça de l'Ajuntament, carrer Nou i carrer Corsini. És l'eix central de la festa i l'element que li dona nom. Molts dels paradistes són d’Amposta i d’altres poblacions de les Terres de l’Ebre, i també en venen d’altres contrades.

El comerç també té s’implica amb la Festa participant al Concurs d’Aparadors, que enguany estarà inspirat en els 10 de Festa del Mercat. Hi participen més d’una quarantena d’aparadors.

Llegeix més: La fira d'artesania i el comerç

La Drogueria Ampostina guanya el Concurs d'Aparadors (2013)

concurs-aparadors-primerLa Drogueria Ampostina, situada al carrer Beat Oriol, va resultar guanyadora del segon Concurs d'Aparadors de la Festa del Mercat a la Plaça. El segon premi va recaure en l'aparador de Casa Chordà que està a l'Avinguda de la Ràpita i el tercer premi en la Pastisseria Pous. A més, el jurat va atorgar un accèssit a l'aparador de Finques Farnós, al carrer Corsini.

En aquesta segona edició del Concurs d'Aparadors, es van repartir tres premis, a diferència de la primera de l'any anterior, en la que només hi havia un sol premi. El concurs el convoquen conjuntament les àrees de Comerç i Cultura, com a acte final del curs l'Art de Fer un Aparador que s'imparteix a l'Escola d'Art a càrrec de l'escenògrafa Maria Pons, i que és gratuït per a tots els comerciants que hi vulguin assistir. En aquesta edició hi han participat una vintena de comerços de la ciutat. A més, dins els actes de la Festa del Mercat a la Plaça es va organitzar un recorregut en trenet amb una guia per poder visitar tots els aparadors inscrits al concurs de manera que, a banda de la decisió del jurat, els ciutadans poguessin valorar per ells mateixos el bon treball fet pels comerciants ampostins a l'hora d'ambientar els aparadors de les seves botigues amb elements i temàtiques de principis del segle passat.

La Drogueria Ampostina, guanyadora del concurs, va aprofitar els tres aparadors de què disposa per establir tres ambients diferenciats que tractaven la matança del porc, els estris i elements de les planxadores i l'ensenyament a les escoles de l'època.

Llegeix més: La Drogueria Ampostina guanya el Concurs d'Aparadors (2013)

Cercar

Segueix la Festa!