Ubicació i dates

La Festa del Mercat se celebra habitualment el tercer cap de setmana de maig. El programa d'activitats es desenvolupa des de divendres tarda fins diumenge nit. A més a més, des de les acaballes del mes de març, s'organitzen tallers preparatoris de la festa. També activitats paral·leles com exposicions o xerrades.

La Festa del Mercat es concentra al nucli antic del municipi, allí on es desenvolupava l'activitat comercial de la ciutat a principis de segle XX. En concret, són el carrer Major, la plaça de l'Ajuntament, el carrer Nou, el carrer Corsini, la plaça de l'Aube, etc.

Els espectacles tenen lloc a la Lira Ampostina, el Casal i la Fila.

Els equipaments culturals de la ciutat també participen en l'organització d'actes paral·lels que permeten conèixer i difondre més detalls de l'Amposta de principis de segle XX. Són:

  • Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó: Equipament amb més de 20 anys d'història. Treballa durant tot l'any amb la promoció de la vida cultural de la ciutat. En les diferents edicions de la Festa del Mercat ha col·laborat organitzant exposicions, conferències, taules rodones, etc.
  • Arxiu Comarcal del Montsià: L'Arxiu Comarcal del Montsià és el centre destinat a la salvaguarda del patrimoni documental de la comarca. És per això que pot ingressar, d'acord amb la Llei 10/2001 d'Arxius i Documents (art. 30.2), fons documentals de l'administració pública amb seu a la comarca i també fons de titularitat privada que tinguen un interès històric o cultural per a la comarca i per al conjunt de la societat.
  • Centre d'Art lo Pati: El Pati, el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, amb seu a Amposta, és el nucli catalitzador de les iniciatives i els projectes en matèria d'arts visuals portats a terme a les comarques de les Terres de l'Ebre. Esta situat on antigament s'emplaçava al pati de les Escoles Públiques d'Amposta.
  • Museu Terres de l'Ebre: És una peça fonamental en la recerca sobre la vida, les costums, tradicions i història d'aquella època. Un contingut que serveix no només per realitzar exposicions, rutes guiades o conferències, sinó també per garantir el rigor històric de la Festa del Mercat.

planol parades tavernes festa del mercat placa amposta 2015

Cercar

Segueix la Festa!