Ubicació i dates

La Festa del Mercat es concentra al nucli antic del municipi, allí on es desenvolupava l'activitat comercial de la ciutat a principis de segle XX.

Planol de la XV Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta 2023

La Festa del Mercat se celebra habitualment el tercer cap de setmana de maig. El programa d’activitats es desenvolupa des de dijous tarda fins diumenge a la nit. A més a més, des de les acaballes del mes de març, s’organitzen tallers preparatoris de la festa. També activitats paral·leles com exposicions o xerrades.

La Festa del Mercat principalment es concentra al nucli antic del municipi, allí on es desenvolupava l’activitat comercial de la ciutat a principis de segle XX. En concret, són el carrer Major, la plaça de l’Ajuntament, el carrer Nou, el carrer Corsini, la plaça de l’Aube, la Plaça del Castell, el fossat del Castell, etc.

Els espectacles tenen lloc al teatre de la Lira Ampostina, al Teatre del Casal i a l’Auditori de la Fila.

Els equipaments culturals de la ciutat també participen en l’organització d’actes paral·lels que permeten conèixer i difondre més detalls de l’Amposta de principis de segle XX. Són:

  • Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó: Equipament amb més de 20 anys d’història. Treballa durant tot l’any amb la promoció de la vida cultural de la ciutat. En les diferents edicions de la Festa del Mercat ha col·laborat organitzant exposicions, conferències, taules rodones, etc.
  • Arxiu Comarcal del Montsià: L’Arxiu Comarcal del Montsià és el centre destinat a la salvaguarda del patrimoni documental de la comarca. És per això que pot ingressar, d’acord amb la Llei 10/2001 d’Arxius i Documents (art. 30.2), fons documentals de l’administració pública amb seu a la comarca i també fons de titularitat privada que tinguen un interès històric o cultural per a la comarca i per al conjunt de la societat.
  • Centre d’Art lo Pati: El Pati, el Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, amb seu a Amposta, és el nucli catalitzador de les iniciatives i els projectes en matèria d’arts visuals portats a terme a les comarques de les Terres de l’Ebre. Esta situat on antigament s’emplaçava al pati de les Escoles Públiques d’Amposta.
  • Museu Terres de l’Ebre: És una peça fonamental en la recerca sobre la vida, les costums, tradicions i història d’aquella època. Un contingut que serveix no només per realitzar exposicions, rutes guiades o conferències, sinó també per garantir el rigor històric de la Festa del Mercat.jous
Festa del Mercat a la Plaça

Dj. 18 a dg. 21 de maig de 2023

Amposta

Casc antic Amposta

Vine a la Festa del Mercat a la Plaça d’Amposta i gaudeix de tots els esdeveniments!